therapie en coaching

Ben je in rouw, vastgelopen in je relatie of je werk? Misschien heb je een burnout, last van depressieve gevoelens of kamp je met zingevingsvragen. Het kan ook zijn dat je telkens tegen dezelfde thema’s aanloopt, of ‘gewoon’ ruimte ervaart om te gaan onderzoeken wie je nu eigenlijk bent. Wat het ook is: wees welkom.

In het kort

  • ik  werk met het onbewuste
  • vanuit beelden, tekeningen en dromen
  • zet soms systemische werkvormen in
  • zonder oordeel en in volle aandacht voor jou

De diepte in

Ons gedrag wordt voor het grootste deel aangestuurd door ons onbewuste. In dat onbewuste huist alles wat ooit verdrongen werd. Delen en talenten van jou waarvoor in je kindertijd geen ruimte was en gedrag dat je ouders als ongewenst beschouwden. Evenals de oorzaak van trauma, van angst en van patronen waar je telkens opniew instapt. Die oorzaak kan in je eigen kindertijd liggen, maar ook in de tijd waarin jij in de baarmoeder verbleef. Soms gaat die oorzaak nog verder terug. Traumatiserende gebeurtenissen in het leven van je voorouders kunnen tot patronen leiden die zich telkens opnieuw herhalen. Jij loopt dan onbewust in dezelfde patronen en tegen dezelfde thema’s aan als jouw voorouders.

Waar de oorzaak ook ligt: om jezelf te bevrijden, zul je in het onbewuste moeten duiken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je terugkeert naar situaties in je kindertijd waarin je onmacht ervaren hebt. Ik nodig je dan uit om je kracht te voelen, te ervaren wat je nodig hebt of wat je had willen doen. Ook nodig ik je regelmatig uit om vanuit het thema waarover we praten een beeld te laten opkomen. Dit beeld komt voort uit jouw onbewuste en laat meestal indringend zien wat het gevolg is geweest van jouw eerdere traumatiserende ervaringen.

Jungiaans en systemisch, maar vooral cliëntgericht
Bij alles wat ik doe, ben jij het uitgangspunt. Dit betekent dat ik aansluit op jou, jouw vraag en jouw behoeften. Heb je een burnout of ben je in rouw, dan heb je andere behoeften dan wanneer je bij mij komt omdat je telkens opnieuw over hetzelfde thema struikelt. Waar nodig werk ik eerst wat meer coachend, of luister ik vooral naar jou. 
Luisteren is voor mij sowieso belangrijk. Mijn vragen sluiten aan op dat wat jij vertelt. Soms werk ik vervolgens met tafelpoppetjes of andere bouwstenen uit systemisch werk. Ik neem met jou je levensgeschiedenis door en vraag je uit over je ouders en relaties. Je krijgt hierdoor zicht op je levensthema, de wijze waarop jouw ouders jouw oordelen over jezelf bepaald hebben en nog steeds bepalen, en de patronen waar je telkens opnieuw instapt. Ik nodig je regelmatig uit om contact te maken met jouw onbewuste. Te voelen, af te rekenen met de onmacht die je als kind voelde en de wonden in je ziel te helen. Ik gids je naar de beelden die in jouw onbewuste liggen opgeslagen, werk met dromen en tekeningen. Onze sessies brengen een proces op gang dat ook daarbuiten doorwerkt.

Praktisch
Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en ik spreek in principe om de twee weken met je af. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw behoefte en het proces waarin je zit. Soms heb je aan acht sessies genoeg, maar het kan ook zijn dat we samen een jaar op pad zijn.

 

de pijlers onder mijn werkwijze

jungiaanse dieptepsychologie

Ik ben jungiaans coach, dieptepsycholoog & jungiaans therapeut in opleiding. Dit betekent dat ik je uitnodig om de diepte in te gaan. Imaginaties, tekeningen en dromen spelen daarbij een rol.

systemisch werk

Ik ben systemisch coach/opsteller en werk met tafelpoppetjes en vloerankers. Behalve je gezin van herkomst of bijvoorbeeld jou en je partner, stel ik ook delen van jou, je angst of je verlangen op. 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?

Neem vrijblijvend contact met me op of lees eerst nog even meer over mij.