Storytelling

Jij wilt het verhaal van jouw school of onderwijsstichting transformeren of ontwikkelen en sterk en onderscheidend in de wereld zetten. Ik bied jou en jouw team een kort en krachtig traject met storytelling als middel om jullie identiteit, verlangen, drijfveren, missie en visie helder te krijgen. De verhalen die jullie vertellen werken verbindend, dragen bij aan teambuilding en vormen de basis voor een gemeenschappelijk verhaal dat het team in zijn of haar kracht zet, functioneert als vliegwiel voor ontwikkeling en als basis voor interne en externe communicatie.

Mijn aanbod

Missie, visie en waarden

Bouwstenen: verhalen die vertellen over  kracht, verlangen, drijfveren, successen en identiteit. Daaruit ontstaan waarden, missie, visie en desgewenst een slogan als kapstok voor ontwikkeling en communicatie.

Resultaat: een coherent verhaal waarmee het team zich verbindt. Als vliegwiel voor ontwikkeling en voor het krachtig neerzetten van school, bedrijf of organisatie.

Transformeren van verhalen

Soms houdt een team vast aan een verhaal dat organisatieontwikkeling in de weg staat.

In een sessie met het hele team gaan we aan de slag met de verhalen die vertellen over belemmerende overtuigingen. We onderzoeken of ze kloppen en kijken wat het team nodig heeft om te gaan werken in een verhaal dat getuigt van eigen kracht, drijfveren en verlangen.

Uitwerking in plannen en communicatiemiddelen

Ik ondersteun scholen en overkoepelende stichtingen in de uitwerking en het coherent en krachtig in de wereld zetten van hun verhaal.

Concreet: ontwikkeling strategische plannen, schoolplan, schoolgids, communicatieadvisering en ontwikkeling onderscheidende communicatiemiddelen.    

 

Samenwerking biedt meer!

Ook beeldtaal draagt bij aan het krachtig en coherent neerzetten van jullie verhaal. Ik werk daarom samen met een professionele vormgeefster die bij uitstek in staat is om op basis van het verhaal, dat ik samen met jullie ontwikkeld heb, een krachtige huisstijl of andere onderscheidende producten te ontwikkelen.

Samen zetten wij met heel veel plezier jullie verhaal op bijzondere wijze neer.

 

Wil jij weten wat ik voor jouw school of onderwijsstichting kan betekenen? Mail dan: marlijn@marlijnnijboer.nl  Wees welkom!

Wat klanten zeggen

Joke Broekema

openbare basisschool Calluna Ede:

 

‘Marlijn heeft precies de juiste woorden gegeven aan ons verhaal. Het heeft ons versterkt en zelfbewust gemaakt en geeft ons alle ruimte om te stralen en te groeien.’

Jan Kroon

lid College van Bestuur Catent:

‘Marlijn verstaat de kunst om in te dalen in de organisatie en kan als geen ander luisteren naar dat wat in de organisatie leeft. Keer op keer slaagde zij erin om vanuit de diversiteit aan inbreng van medewerkers een herkenbaar en duidelijk verhaal te schrijven.

Haar creativiteit van denken en spitsvondige wijze van vraagstelling leidden altijd tot mooie resultaten’.