Rituelen zijn een krachtige manier om wonden te helen, afscheid te nemen van een oud verhaal en in een nieuw verhaal te stappen, de transformatie van een verhaal te bekrachtigen of de overgang van de ene levensfase naar een volgende of naar de dood te maken. Het ritueel is in alle gevallen onderdeel van een proces, beide horen bij elkaar. Een krachtig ritueel vergt ook een krachtig, goed begeleid en goed afgerond proces. Ik begeleid daarom niet alleen het ritueel maar ook het bijbehorende proces.

Ik ontwerp en begeleid rituelen in het kader van:
1. Processen van healing/coaching: het ritueel is gericht op het helen van oude wonden en/of het loslaten van patronen en biedt een krachtige basis voor transformatie. 
2. Het helen van wonden in de voorouderlijke lijn die van generatie op generatie zijn doorgegeven en ook in jouw leven een rol spelen. 
3. De overgang naar een volgende levensfase: bijvoorbeeld vrouwen die bewust de overgang naar de fase van de wijze vrouw willen maken, zonen en dochters die de overgang naar resp. vader en moeder willen maken. Ook in dit geval is het ritueel het sluitstuk van een proces. 
4. De verbinding tussen twee mensen, waarbij ik ook de hele ceremonie kan vormgeven en leiden. 

Mijn rituelen ontlenen hun kracht aan het feit dat ik ze niet alleen in verbinding met jou of jullie ontwerp, maar waar nodig ook in verbinding met jouw familiesysteem en altijd ook in verbinding met het collectieve veld waarvan wij allemaal onderdeel zijn. 

Wil jij weten wat ik voor jou of jullie kan betekenen: mail dan naar marlijn@marlijnnijboer.nl . Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met je op. Wil je eerst nog meer weten over mij? Klik dan hier!