Verhalen

Ik schrijf gedichten en verhalen die spiegelen, raken en uitnodigen om ‘naar binnen te gaan’. Lezers en luisteraars herkennen hun eigen verhaal er in of worden geinspireerd om anders te kijken naar het landschap, het eigen leven of het grotere leven daaromheen. Soms verwerk ik mijn eigen thema’s of ervaring in een verhaal, soms gebruik ik het landschap als metafoor en regelmatig bouw ik een workshop of een wandeling op één van mijn verhalen. Een deel van mijn verhalen noem ik sproken. De oorspronkelijke betekenis hiervan is ‘dat wat verteld wordt’. Het woord sprookje is hiervan afgeleid en evenals sprookjes kennen ook mijn sproken diepere lagen. 

Trots ben ik op de samenwerking met edelsmid Lyanne Wold van Lyam edelsmeden in Joure. Zij ontwerpt sieraden waarop mijn gedichten bijzonder goed tot hun recht komen. Deze gedichten zijn zo kort dat ze de essentie vangen en tegelijkertijd ruimte laten voor het verhaal van de lezer. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Klik dan hier!

 

het verschrikkelijke mensenverhaal

Het was stil in het bos. Het leek of alle dieren waren weggeblazen door de…

cocoonen

Toen Uil op een mooie winterdag tussen de bomen door vloog, zag hij ineens iets…

dans met mij!

Het was een doodgewone dag toen de vlinder besloot dat het tijd werd om haar…

maanmeisje

Eeuwen geleden baarde de Vrouwe van de Maan een prachtige dochter. Het meisje was ontstaan…

levenskracht

In een bos hier niet zover vandaan staat de mooiste boom die je ooit gezien…

lichtpuntjes

‘Wow’, zei Muis, terwijl ze zo hoog mogelijk op haar pootjes ging staan. ‘WOW.’ Daarna…

terugverlangens

‘Wat doe jij hier’, vroeg Eekhoorn aan Konijn. Hij was de hele ochtend van tak…

het wonder van de natuur

Toen Eikelsprietje zijn kopje uit de aarde stak, klonk boven hem een zucht van verlichting.…

als alles weer normaal is....

‘Ik wil dat alles weer normaal wordt’, zei Konijn mismoedig. ‘Ik ook’, zei Ree, terwijl…

suze naanje ik waige die

Zacht wiegde de moeder het kind in haar armen, terwijl ze het lied zong dat…

de oude grootmoeder en de wind

'Kom bij me zitten kind, voel je hoe de wind je haren streelt? Weet je…

wees de rivier!

Onder de rivier en in een lang vergeten grot, woont een oude vrouw. Haar haren…

voor Lukas....

en voor alle andere kinderen die een nieuwe naam van verbinding weefden.... Het was stil…

de nevelvrouw

Er was eens een jonge vrouw die zo verschrikkelijk veel van het leven hield, dat…