Verhalen

Ik schrijf gedichten en verhalen, autonoom en in opdracht. Dit laatste deed ik bijvoorbeeld voor Eduzon in Wolvega. Benieuwd naar hun verhaal? Klik dan hier! De missie, visie en identiteit van basisschool Calluna zette ik om in een gedicht en een droomverhaal. Beide staan in het ‘droomschoolplan’ van deze school dat ik eveneens schreef. Nieuwsgierig: klik hier!

Trots ben ik ook op de samenwerking met edelsmid Lyanne Wold van Lyam edelsmeden in Joure. Zij ontwerpt sieraden waarop mijn gedichten bijzonder goed tot hun recht komen. Deze gedichten zijn zo kort dat ze de essentie vangen en tegelijkertijd ruimte laten voor het verhaal van de lezer. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Klik dan hier!

Mijn vrije werk spiegelt over het algemeen menselijke thema’s, legt vaak de link met de natuur en voert mensen mee naar binnen. Ik vertel mijn verhalen, en draag de gedichten voor, tijdens workshops en tochten in de mooiste natuur.

Nieuwsgierig naar mijn autonome werk? Lees dan hieronder verder!

 

levenskracht

In een bos hier niet zover vandaan staat de mooiste boom die je ooit gezien…

lichtpuntjes

‘Wow’, zei Muis, terwijl ze zo hoog mogelijk op haar pootjes ging staan. ‘WOW.’ Daarna…

in het begin was er niets.....

Ach nee, dat is onzin. In het begin was er zeker iets. En voor dat…

terugverlangens

‘Wat doe jij hier’, vroeg Eekhoorn aan Konijn. Hij was de hele ochtend van tak…

het wonder van de natuur

Toen Eikelsprietje zijn kopje uit de aarde stak, klonk boven hem een zucht van verlichting.…

als alles weer normaal is....

‘Ik wil dat alles weer normaal wordt’, zei Konijn mismoedig. ‘Ik ook’, zei Ree, terwijl…

suze naanje ik waige die

Zacht wiegde de moeder het kind in haar armen, terwijl ze het lied zong dat…

de oude grootmoeder en de wind

'Kom bij me zitten kind, voel je hoe de wind je haren streelt? Weet je…

wees de rivier!

Onder de rivier en in een lang vergeten grot, woont een oude vrouw. Haar haren…

voor Lukas....

en voor alle andere kinderen die een nieuwe naam van verbinding weefden.... Het was stil…

jij bent niet alleen …

aan de rand van kabbelend water zit een kind, een kleine meid zachte golven rond…

de nevelvrouw

Er was eens een jonge vrouw die zo verschrikkelijk veel van het leven hield, dat…