Opstellingen

Een opstelling helpt je antwoorden in je eigen onbewuste te vinden, in het collectieve onbewuste van je familie of een nog grotere groep daaromheen. Zo’n opstelling kan bijvoorbeeld zichtbaar maken dat jij als kind het gevoel kreeg dat je voor één van je ouders moest zorgen of voor zijn of haar geluk verantwoordelijk was. Het patroon dat je daardoor als kind ontwikkelt, neem je mee je volwassen leven in. Het kan ook zijn dat jij te maken hebt met een thema dat al eerder in jouw familielijn ontstaan is. Thema’s en patronen worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Kinderen kunnen bovendien verstrikt raken met het lot van een voorouder. Ook dit maakt een opstelling zichtbaar. Een opstelling maakt bovendien zichtbaar welke beweging jou en jouw familielijn gaat helpen. Deze helende beweging is wat mij betreft het doel van een opstelling. Het beeld van de opstelling en de beweging raakt je ziel en helpt jou om na de opstelling andere bewegingen, andere keuzes, te maken.

Ik stel niet alleen families op, maar ook delen van jou, een angst, je lot, een keuze of bijvoorbeeld een ziekte. In het laatste geval kijken we wat deze ziekte jou komt vertellen. Misschien heb je behoefte aan voorouderlijke kracht of – verbinding. Een opstelling van je vrouwen- of mannenlijn kan dan een goed idee zijn.

Representanten

Een opstelling werkt met representanten. Als vraagsteller kies je wie jou in de opstelling representeert. Of een familielid, je partner, collega of een thema. Jij kijkt tijdens de opstelling toe. De opstelling geeft niet alleen jou inzicht, maar ook de representanten. Opstellingen werken nooit slechts voor één persoon of zijn of haar familie. Iedereen die erin meedoet, wordt ook in de eigen thema’s geraakt. Je staat niet voor niets op de plek van die ene oom, collega of grootmoeder.

Systemische rituelen

Behalve met opstellingen, werk ik ook met systemische rituelen. De opstelling krijgt in dit geval een ritueel karakter. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat dezelfde handeling een aantal keren herhaald wordt. In systemische rituelen komen sjamanisme en opstellingen bij elkaar. Alle aanwezigen kunnen in een systemisch ritueel meedoen.

Opstellingenavonden

Eén keer per maand organiseer ik een opstellingenavond, bij het Land van Een in Surhuizum, op de grens van Groningen en Friesland. Ik werk met kleine groepen: minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Per keer is er in ieder geval ruimte voor twee mensen die een vraag willen inbrengen. Jouw vraag kan te maken hebben met een thema waarmee je worstelt, of een thema dat in meerdere generaties van jouw familie speelt.  Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk mensen tijdens een avond meedoen en de (helende) kracht van een opstelling of systemisch ritueel ervaren. Ik probeer daarom regelmatig ook ruimte te maken voor een systemisch ritueel waarin iedereen mee kan doen.

Deelname kost € 25,00. Aanmelden kan tot twee dagen van te voren, door een mail te sturen naar marlijn@marlijnnijboer.nl  Vermeld in je mail ook of je een vraag wilt inbrengen of dat je als representant mee wilt doen.Wil je een vraag inbrengen, beschrijf deze dan kort. Tijdens een opstellingenavond is er ruimte voor twee vraagstellers.

Data: 20 september (vol), 18 oktober, 15 november, 13 december. Alle avonden van 19. 15 uur tot uiterlijk 22.15 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Opstellingenavonden

Locatie: Land van Een, Rysloane 5, Surhuizum
Tijd: 19.30 uur tot uiterlijk 22.15 uur.
Inloop: vanaf 19.15 uur.
Aanmelden: marlijn@marlijnnijboer.nl
Data 2023: 20 september (vol), 18 oktober, 15 november, 13 december

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van mijn aanbod aan workshops en wandelingen en ontvang af en toe een verhaal.Overige mogelijkheden

Heb je niet gevonden wat je zoekt of heb je een vraag?
Neem contact met me op voor meer informatie of het bespreken van jouw behoefte en mijn mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van mijn aanbod aan workshops en wandelingen en ontvang af en toe een verhaal.Contact

Menno van Coehoornstraat 2
9801 EW Zuidhorn

06 51560397
marlijn@marlijnnijboer.nl