natuur

Wij zijn natuur: dat is mijn diepste overtuiging. Ik schrijf verhalen en gedichten die jou dit spiegelen en laten ervaren, en ontwikkel workshops die uitnodigen om je verbinding met de natuur te verdiepen. Wederkerigheid is voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Workshop Deep Nature
Woensdag 28 augustus organiseer ik samen met Leah Groeneweg en Tim Horneman van www.inhetwildeweg.nl een workshop Deep Nature. We gaan wildplukken, vertellen over de eetbare planten die we tegenkomen, werken met natuuropstellingen en lopen systemisch door de ontstaansgeschiedenis van het leven op aarde. Ik vertel bovendien verhalen en nodig je uit om op Jungiaanse wijze naar innerlijk natuurbeeld te kijken en te luisteren naar wat het je vertelt. Alle activiteiten zijn erop gericht jouw verbinding met de natuur te verdiepen en je te laten ervaren dat ook jij natuur bent. Doe je mee dan mag je ook zelf onderwerpen aandragen waarmee we in een natuuropstelling aan de slag gaan. We sluiten af met een (wildpluk)lunch bij het kampvuur. 
Wanneer: woensdag 28 augustus. We starten om 06.00 uur en sluiten de lunch uiterlijk 13.30 uur af. Waar: stroomdal Drentse Aa, omgeving Oudemolen/Gasteren. Aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 18 Kosten: € 95,00, inclusief lunch en 21% btw. Aanmelden: marlijn@marlijnnijboer.nl 

Boek Terug naar de wortels
De afgelopen tweeënhalf jaar werkte ik samen met Leah Groeneweg aan een boek over de voedings- en medicinale waarde van eetbare, wilde planten. Ik vang het wezen van iedere plant hierin in een verhaal of gedicht en beschrijf bovendien wat de plant ons spiegelt. Leah beschrijft waar de planten groeien, waartoe je ze kunt gebruiken en geeft recepten. Onze combinatie heeft geleid tot een uniek boek dat dit najaar verschijnt. Nieuwsgierig? De verhalen over paardenbloem, madelief en watervrouw geven je een voorproefje. Het verhaal over watervrouw schreef ik nadat ik in het boek Een vlecht van heilig gras van Robin Wall Kimmerer de oproep las om nieuwe verhalen te schrijven die ons met de aarde en de natuur te verbinden. 

 

paardenbloem

paardenbloem

Paardenbloem is eigenlijk niet één bloem, maar een hele grote bloemenfamilie. Die, als jij blaast,...

madelief

madelief

tel jouw zegeningen en weet dat jij zelf de grootste zegening bent  Het madeliefje spreekt al...

watervrouw

watervrouw

Lang geleden, zolang geleden dat Aarde er nog niet was, in de tijd dat reusachtige vuurbollen rond...

paardenbloem

Paardenbloem is eigenlijk niet één bloem, maar een hele grote bloemenfamilie. Die, als jij blaast,…

madelief

tel jouw zegeningen en weet dat jij zelf de grootste zegening bent  Het madeliefje spreekt…

het wonder van de natuur

Toen Eikelsprietje zijn kopje uit de aarde stak, klonk boven hem een zucht van verlichting.…

watervrouw

Lang geleden, zolang geleden dat Aarde er nog niet was, in de tijd dat reusachtige…