Coaching

Loop jij telkens vast in oude patronen of tegen dezelfde thema’s aan? Of ben je vastgelopen in je relatie of je werk? Vind je het moeilijk om grenzen te trekken, te kiezen of te bepalen wat je wensen en talenten zijn? Misschien wil jij je angst aangaan zodat je eindelijk in vrijheid keuzes kunt maken. 

Effecten van mijn coaching

  • bevrijding uit oude patronen en dynamieken
  • bevrijding uit negatieve emoties
  • inzicht in eigen verlangen, talenten, wensen
  • de kans om andere keuzes te maken
  • heling van jezelf en/of je familielijn

Wat versta ik onder coaching

Coaching betekent dat ik jou bied wat jij nodig hebt om zelfbewuste stappen te durven en te kunnen zetten. Ik help je om nieuwe keuzes te maken en de schrijver te worden van je eigen levensverhaal.

Coaching is jou helpen om ‘nee’ te durven zeggen tegen de wensen en behoeften van de ander en ‘ja’ tegen die van jezelf. Om grenzen te leren trekken. Het is samen met jou op zoek gaan naar jouw verlangen, talenten en bezieling en je uitnodigen om op basis hiervan grotere en kleinere levenswensen te formuleren.

Coaching is ook kijken naar wat jij nodig hebt om de angst aan te gaan die jou bindt aan oude pijn, patronen en thema’s. Die patronen en thema’s kunnen in je eigen leven ontstaan zijn, maar je kunt ze ook geerfd hebben van je voorouders. Hetzelfde thema keert regelmatig in verschillende generaties terug. Is dit laatste het geval dan helen we niet alleen jouw wonden, maar ook jouw voorouderlijke lijn. Ik werk daarbij systemisch.  

 

Coaching helpt je om stappen te zetten en daardoor te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Soms zijn dit ‘alleen maar’ nieuwe stappen, vaak ook stappen die moed vergen. De moed om de ‘reis van de held’ te maken. De diepte in te duiken, angsten onder ogen te zien, monsters te verslaan, de schat die achter die monsters verborgen ligt te veroveren en daarmee terug te keren naar de wereld.

Wat heb jij nodig om een nieuwe stap te zetten?

Op deze wijze werk ik aan coaching

Jij, jouw verhaal en jouw behoeften staan voorop in mijn coaching. Ik sluit daarop aan met maatwerk. Dit betekent dat ik niet 1 vaste aanpak volg, maar veel in huis heb dat ik combineer in de aanpak die jij nodig hebt. Alles begint voor mij met heel goed luisteren en het stellen van de juiste vragen.

De afgelopen jaren ontwikkelde ik ook eigen materiaal dat ik inzet en dat zijn waarde inmiddels bewezen heeft. Mijn aanpak om jouw bezieling, verlangen, talenten en wensen in korte tijd helder te krijgen bijvoorbeeld, maar ook mijn eigenwijze manier om jou door je angst te laten stappen of grenzen te trekken en te bewaken. Ook de wijze waarop ik samen met jou onderzoek wat jou kan helpen om je eigen waarde krachtig in de wereld te zetten, heeft zijn waarde bewezen.

(Tafel)opstellingen om systemisch te kunnen kijken

Waar nodig werk ik met tafelopstellingen om systemisch te kunnen kijken en jou daardoor te laten zien hoe patronen en overtuigingen ontstaan zijn. Als dit aan de orde is, laat ik je onderzoeken wat deze overtuigingen je gebracht hebben. Waar nodig organiseer ik een bijeenkomst met een beperkt aantal mensen die mee willen doen in enkele helende opstellingen. 

Zo ziet een coachingstraject er uit

1. Contact

Jij mailt of belt mij. We kijken samen naar jouw vraag en ik beoordeel of jij bij mij aan het juiste adres bent. Is dit het geval dan maken we een afspraak voor een startgesprek.

2. Startgesprek

We gaan dieper in op jouw vraag, behoefte en verlangen zodat we hierna gericht samen aan de slag kunnen gaan. Vaak begin ik al met je te werken. Aan het eind van dit gesprek beslis jij of je met mij verder wilt.

3. Coaching

Meestal heb jij aan een beperkt aantal sessies genoeg om nieuwe keuzes te maken en de gewenste stappen te zetten. Soms zet ik een helende opstelling in. We nodigen dan allebei enkele mensen uit om mee te doen.

{

CLIËNTE NA DRIE SESSIES:

“Wat een mooie werkwijze Marlijn, en wat bijzonder dat ik zo niet alleen mijn verlangen en talenten, maar ook mijn drijfveren, missie en bezieling in één oogopslag helder heb. De grote en kleinere wensen die ik op basis van dit overzicht kon formuleren, geven me een soort stappenplan. Met de kleinere wensen kan ik direct aan de slag. Zo kan ik meteen al nieuwe stappen zetten.”
{

CLIËNT NA DRIE SESSIES:

“Ik weet nu niet alleen wat deze ziekte mij wilde vertellen, maar ook waarom ik het zo moeilijk vind om uit het patroon te blijven waarin ik aan de ene kant voor alles verantwoordelijk ben en mezelf tegelijkertijd klein houd. De heling die heeft plaatsgevonden, niet alleen bij mij maar ook in mijn familielijn, biedt mij de kans om te worden wie ik ben.”

Benieuwd naar wat ik met coaching voor je kan doen?

Neem vrijblijvend contact met me op of lees eerst nog even meer over mij.