Coaching

Loop jij telkens vast in oude patronen of tegen dezelfde thema’s aan? Ben je in rouw, vastgelopen in je relatie of je werk? Vind je het moeilijk om grenzen te trekken of keuzes te maken? Misschien ben jij ook wel ziek en wil je niet alleen genezen, maar ook helen. Wat het ook is: wees welkom.

In het kort

  • ik werk met het onbewuste
  • combineer jungiaanse, analytische therapie, sjamanisme en systemisch werk in 1 aanpak
  • nodig je uit om een innerlijke reis te maken
  • te helen, vrij te worden en bovenal: te worden wie je bent.

De diepte in

90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onbewuste. In die onbewuste lagen, onze schaduw, huist alles wat we verdrongen hebben. Delen en talenten van ons waarvoor geen ruimte was en gedrag dat als ongewenst werd beschouwd. Evenals de oorzaak van trauma, van angst en van patronen waar je telkens opniew instapt.
Je partner, de groep, vrienden en collega’s of een willkeurige voorbijganger kunnen jouw onbewuste triggeren. Met als gevolg dat je emotioneel wordt, de neiging hebt je aan te passen, onzichtbaar te worden of juist in overreactie te schieten. En misschien neem je ook wel, net als vroeger, een veel te zware taak op je schouders. Ook een heftige gebeurtenis kan jou in onbewuste lagen raken. De pijn van verlies verbindt zich met de pijn van oud verlies die ooit te groot was om te dragen en dus wel verdrongen moest worden. Het sjamanisme zegt dat je toen een stukje ziel verloor, Jungiaanse therapie spreekt van verdringing. Hoe je het ook noemt: terughalen helpt je om te helen. Vrij te zijn en te worden wie je bent.

Jungiaans en systemisch, maar vooral cliëntgericht
Bij alles wat ik doe, is de cliënt het uigangspunt. Ik luister, stel vragen en werk soms met tafelpoppetjes of andere bouwstenen uit systemisch werk om te kijken naar jouw plek in je gezin van herkomst en het gedrag dat je daarin ontwikkeld hebt. Ik neem met jou je levensgeschiedenis door en vraag je uit over je ouders en relaties. Je krijgt hierdoor zicht op je levensthema, de wijze waarop jouw ouders jouw oordelen over jezelf bepaald hebben en nog steeds bepalen, en de patronen waar je telkens opnieuw instapt. Jungiaanse middelen als actieve imaginaties en vormen van trance nodigen je uit om te voelen, af te rekenen met de onmacht die je als kind voelde of op een andere manier naar jezelf te kijken. Wanneer dit bij jou past, nodig ik je uit om te tekenen. Onbewust teken je namelijk altijd meer dan dat waarvan je je bewust bent. We werken hier dan samen mee verder. Onze sessies brengen een proces op gang dat ook daarbuiten doorwerkt. Soms geef ik je een opdracht mee, bijvoorbeeld om een tekening te maken, te wandelen of verbinding in de natuur te zoeken. Waar nodig zoeken we samen naar middelen die jou helpen je gedrag te veranderen. Het feit dat jij je bewust wordt van gedrag dat je onbewust telkens opmieuw inzet, helpt je om andere keuzes te maken.

Praktisch

Een sessie duurt in principe anderhalf uur. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw behoefte. Soms heb je aan vier sessies genoeg, maar het kan ook zijn dat we samen een jaar op pad zijn. 

 

de pijlers onder mijn werkwijze

sjamanisme

Ik ben opgeleid in het sjamanisme van noordwest Europa, dat van onze voorouders. Overerfd trauma, het werken met krachtige voorouders en verbinding met de natuur spelen een rol in mijn aanpak. 

jungiaanse, analytische therapie

Ik ben jungiaans therapeut/analytisch therapeut in opleiding en zet jungiaanse middelen als het werken met actieve imaginaties, tekeningen, dromen en innerlijke beelden in.

systemisch werk

Ik ben systemisch coach/opsteller en werk met tafelpoppetjes en vloerankers. Behalve je gezin van herkomst of bijvoorbeeld jou en je partner, stel ik ook delen van jou, je angst of je verlangen op.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?

Neem vrijblijvend contact met me op of lees eerst nog even meer over mij.