Het sjamanisme kent vier belangrijke uitgangspunten: alles is met alles verbonden, alles in de natuur is bezield, alles wat leeft is een kind van Moeder Aarde en de levensloop van alles in de natuur voltrekt zich in cirkels. Een vijfde belangrijke uitgangspunt is misschien wel dat de voorouders een belangrijke rol spelen in ieders leven. Ook met hen zijn wij verbonden.
Op deze uitgangspunten bouw ik de komende maanden in ieder geval drie workshops waarvan ik er op dit moment twee heb ingepland:
30 september, 13.15 tot 17.15 uur: verbinding met de natuur (meer informatie vind je hieronder)
30 oktober, 13.15 uur tot uiterlijk 17.15 uur: de voorouders
De derde workshop ‘the circle of life’, hoop ik eveneens dit najaar aan te bieden.

Verbinding met de voorouders
Als je ervaart dat je voorouders achter je staan, voel je je gesteund. Voorouders kunnen je sterk maken, maar ook zwak. Dit laatste gebeurt met name wanneer voorouderlijke thema’s of gebeurtenissen ook in jouw leven een rol spelen. Veel verder terug, spiegelen de voorouders, de wijze waarop zij leefden en bijvoorbeeld de offers die zij brachten ons. We denken vaak dat zij heel anders leefden dan wij, maar is dit echt zo? .

Wat gaan we doen?
In deze workshop staat onze verbinding met de voorouders centraal. Je eigen voorouders, tot zeven generaties terug, maar ook het grote collectieve voorouderlijke veld. Er is ruimte om overerfde thema’s in te brengen, waarbij ik van te voren bepaal met welke we aan de slag gaan. Ik kijk daarbij met name naar de waarde van een thema voor de hele groep en dus een groter voorouderlijk veld. Ik vertaal enkele van de ingebrachte thema’s in systemische rituelen. ik nodig je tijdens deze workshop bovendien uit om ‘ja’ te zeggen tegen jouw voorouders en alles wat daarbij hoort en te ervaren hoe het is als jouw voorouders achter je staan. Het leven van onze prehistorisch voorouders biedt mij de inspiratie voor gerichte (coachings)vragen. We sluiten af met een verbindend ritueel.

Praktisch
Wanneer:
vrijdag 30 oktober van 13.15 uur tot 17.15 uur, inloop vanaf 13.00 uur. Waar: ‘Aan het Zandpad’, Hoge Hereweg 27 te Glimmen Coronamaatregelen: We werken op anderhalve meter afstand en de cursuslocatie heeft een prachtige tuin waarin we ook buiten kunnen werken. Prijs: € 65,00 inclusief btw, koffie/thee en tussendoortjes. Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6. Meer informatie en aanmelden: marlijn@marlijnnijboer.nl

Deze workshop is de tweede van de serie ‘sjamanisme’. De eerste workshop in deze serie is ‘verbinding met de natuur’.