Het is donker, hoog boven je stralen sterren, om ons heen ritselt iets en in de verte roept een uil. Je laat je meevoeren door klankschalen en een verhaal, ervaart hoe tijd en ruimte verdwijnen. Een ervaring die versterkt wordt door de donkere wereld om je heen. De avond is magisch en wordt misschien nog wel magischer wanneer we even later weer in stilte wandelen en jij je onderdeel weet van een rij lichtjes. 

als wij nu eens sterren waren, 
zou iemand in het heelal, 
– een reiziger misschien – 
ons dan in de nacht zien stralen

Tijdens de Nacht van de Nacht vieren we het donker. Hoe kan dat beter dan met een bijzondere wandeling die je niet alleen de kans biedt om dit donker te ervaren, maar ook optilt naar de oneindige ruimte boven ons die juist in het donker zichtbaar wordt. We nodigen je uit om te gaan liggen, naar de sterren te kijken en je op te laten tillen in die tijdloze ruimte. De klankschalen van Mariet en de verhalen die ik vertel versterken elkaar. Nachtelijke geluiden, waarvan je meestal geen enkel idee hebt waardoor ze veroorzaakt worden, vergroten de magie. We lopen maximaal drie kilometer, in stilte en sluiten af bij kaarslicht, met warme thee en iets lekkers.

Praktisch
Wanneer: 24 oktober, Nacht van de Nacht. Deelname kost € 25,00  per persoon, inclusief thee en iets lekkers. Het maximaal aantal deelnemers is 8 en vooraf aanmelden is verplicht. Starttijd: 19.30, eindtijd rond 22.00 uur. Meer weten of direct aanmelden: marlijn@marlijnnijboer.nl

Over ons
Mariet Keuning werkt met klankschalen, Marlijn Nijboer is schrijver en verteller van verhalen. Beiden zijn we ervaren gidsen met een grote liefde voor het stroomdal van de Drentse Aa. Onze samenwerking leidt tot bijzondere, klinkende, vertellingen en unieke wandelingen die niet alleen door het landschap, maar ook naar binnen voeren.