Jij bent directeur, rector of directeur-bestuurder en wilt het verhaal van jouw school of stichting ontwikkelen en krachtig en onderscheidend in de wereld zetten. Ik bied jou en jouw team een kort en krachtig traject dat volledig is afgestemd op jullie ondersteuningsbehoefte. Vaak betekent dit dat we starten met een studiedag(deel) met jouw team. Binnen enkele weken hebben jullie een verhaal dat de school of stichting in zijn kracht zet. Een inspirerend verhaal dat functioneert als een vliegwiel voor ontwikkeling. Geen papieren verhaal, maar een verhaal dat leeft in de school en zichtbaar en voelbaar is voor kinderen en ouders.

Mijn aanbod

Ontwikkeling van jullie verhaal

Bouwstenen: kracht, verlangen en wensen team, gemengd met kwaliteiten en kansen. Daaruit ontstaan: waarden, missie en visie.

Resultaat: een coherent verhaal waarmee het team zich verbindt. Als vliegwiel voor ontwikkeling en voor het krachtig neerzetten van de school of de stichting.

Schoolplan/strategisch plan

Proces waarbij de hele school of het hele MT betrokken is. Jij stuurt aan, ik ondersteun, bewaak de inhoud, denk mee, stel vragen, inspireer en schrijf.

Resultaat: breed gedragen, levend en inspirerend plan waarin jullie ambities concreet zijn uitgewerkt. Een plan dat mensen verbindt, enthousiasmeert en richting geeft.

School- en teamontwikkeling

* Sparring partner en coaching directeur/ rector/directeur-bestuurder.

* Maatwerk in studie(mid)dagen die bijdragen aan de ontwikkeling van het team en het krachtig en in verbinding neerzetten van het verhaal van de school.

Uitdagende vraag?!

Ik laat me graag uitdagen om iets te doen wat ik niet eerder deed. Zo schreef ik zorgplannen, zat ik in de denktank voor een nieuwe school, werkte ik aan onderwijsvernieuwing en denk ik mee over de school van de toekomst. Heb jij een verrassende vraag? Kom maar op!

Ik ga voor ontwikkeling en voor de ontwikkeling van mooie en onderscheidende producten. Als kers op de taart bied ik jullie daarom de kans om jullie verhaal op bijzondere wijze in de wereld te zetten. De professionele vormgeefster waarmee ik samenwerk, zorgt er daarbij voor dat woord en beeld elkaar versterken. Zij is bij uitstek ook in staat om het verhaal van jullie school of stichting in een logo te verbeelden.

Wat klanten zeggen

Joke Broekema

openbare basisschool Calluna Ede:

‘Marlijn heeft precies de juiste woorden gegeven aan ons verhaal. Het heeft ons versterkt en zelfbewust gemaakt en geeft ons alle ruimte om te stralen en te groeien.’

Jan Kroon

lid College van Bestuur Catent:

‘Marlijn verstaat de kunst om in te dalen in de organisatie en kan als geen ander luisteren naar dat wat in de organisatie leeft. Keer op keer slaagde zij erin om vanuit de diversiteit aan inbreng van medewerkers een herkenbaar en duidelijk plan te schrijven.
Voorbeelden zijn de ontwikkeling van een heldere missie en visie, school -en zorgplannen en het beschrijven en uitwerken van onderwijsconcepten.
Marlijn heeft een brede kennis van het onderwijs. Haar creativiteit van denken en spitsvondige wijze van vraagstelling leidden altijd tot mooie resultaten’.

Mijn klanten zeggen dat ik inspirerend ben en dat de wijze waarop wij samen aan hun verhaal of plan werken ertoe leidt dat docenten enthousiast met vernieuwende initiatieven komen. Anderen zeggen dat ze al blij worden van het eerste gesprek dat wij voeren omdat ze daarbij ineens ook weer zien hoeveel mooie dingen er al op hun school gebeuren. Wil jij ook zo’n gesprek? Bel of mail dan: marlijn@marlijnnijboer.nl / 06 51560397. Of wil je eerst nog meer weten over mij?