Ik schrijf verhalen en gedichten, autonoom en in opdracht. Voor Eduzon in Wolvega bijvoorbeeld, schreef ik een ‘sproke’ die hun verhaal op bijzondere wijze vertelt. Ik schreef bovendien voor meerdere scholen een gedicht, als slotstuk van een visie- of schoolplantraject. Deze gedichten zijn de poëtische verwoording van de missie en visie van de school.

Nieuwsgierig naar het verhaal dat ik voor Eduzon schreef ? Klik hier!

Sieraden met poëzie

Heel erg trots ben ik op de bijzondere collectie ‘sieraden met poëzie’ van LYAM Edelsmeden uit Joure. Lyanne Wold verwerkt hierin gedichten van mij en stemt het ontwerp van het sieraad nauw af op de inhoud van het gedicht. De gedichten  beschrijven universele en menselijke thema’s. Voor mij is het niet alleen de kunst om deze tot de bodem te doorgronden, maar ook om de essentie hiervan in zo weinig mogelijk woorden te verwerken. In de ruimte achter deze gedichten staan de persoonlijke verhalen van de mensen die door mijn woorden en zinnen meegevoerd en geraakt worden. De ontwerpen van Lyanne vertellen van schoonheid en versterken de kracht van de gedichten.

Meer weten over deze collectie? Klik hier!

Wat klanten zeggen

Rita Baas

mede-oprichtster Eduzon Wolvega:

‘Marlijn heeft zich in diepe lagen met ons verhaal verbonden en niet alleen haar ambacht, maar ook wie zij is, ingezet om ons verhaal, samen met ons, verder te brengen.’

Lyanne Wold

edelsmid LYAM Edelsmeden:

‘De gedichten van Marlijn Nijboer raken mijn klanten – en mijzelf – in het hart. Ik heb in mijn atelier al diverse malen tranen van ontroering gezien voor de vitrinekast waarin de Sieraden met Poëzie liggen. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe Marlijn een bij mij levend persoonlijk thema weet om te zetten in een universele boodschap, die inspireert.’

Vrij werk

Behalve in opdracht van anderen, schrijf ik ook in opdracht van mezelf. Vrij werk dus. In al deze verhalen en gedichten verwerk ik menselijke en universele thema’s. Het resultaat is een serie archetypische gedichten en verhalen die meevoeren naar diepere lagen en waarin meerdere mensen het eigen verhaal herkennen. Ik vertel ze in het kader van mijn workshops, tijdens de klankvoorstellingen die ik samen met anderen geef en tijdens de tochten waarin ik mensen meevoer door de natuur. Ben je nieuwsgierig naar deze gedichten en verhalen, kijk dan bij vrij werk.