Als kind zwierf ik graag door het veld, sprong ik over sloten en van de ene ijsschots op de andere om de overkant van diep water te bereiken. Het avontuur riep, gebaande paden waren saai en overal lagen verhalen te wachten tot ik erin stapte. Ook nu ik volwassen ben, dwaal ik letterlijk en figuurlijk graag over ongebaande paden, zie ik overal verhalen en vertel ik deze graag. Andersom breng ik mensen graag in contact met hun eigen verhaal of het verhaal waarin ze willen werken. 

Ik ga voor ontwikkeling, houd van de natuur en van mensen en van de verhalen die hiermee verbonden zijn. Ik werkte een aantal jaren mee aan onderwijsvernieuwing en ondersteun met heel veel plezier scholen die voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen gaan. 

Volgens de mensen waarmee ik werk, speel of leef, ben ik een verbinder, verbind ik mij in diepe lagen en ben ik altijd op zoek naar de essentie. Mijn klanten zeggen bovendien dat ik inspirerend ben. Ik heb een talent voor taal, kan heel goed luisteren en hoor ook dat wat niet gezegd wordt. Niet in de laatste plaats ben ik een creatief denker en beschik ik over een behoorlijke dosis verbeeldingskracht. Vrijheid is de waarde die mijn verlangen spiegelt. Daarbovenop bouw ik met liefde, moed, verbinding en vertrouwen.

Ik ben getrouwd met Theo en heb twee dochters en twee cadeauzoons. In mijn vrije tijd ben ik drumvrouw en verteller van verhalen, laat ik samen met anderen klanken uit stilte ontstaan, zwerf ik door de natuur en inspireer ik vrouwen om in alle vroegte in het ijskoude water van de Drentse Aa te springen, de zon op te zien komen en elkaar te trakteren op onze talenten. Samen maken we de mooiste tocht.

Meer weten?
Mijn aanbod voor het onderwijs en voor jou staat natuurlijk verderop op deze website, maar dat heb je misschien al gezien. Wil jij weten wat ik voor jou of jouw school kan betekenen, bel of mail dan: marlijn@marlijnnijboer.nl / 06 51560397. Wanneer je in je mail je telefoonnummer zet, bel ik jou. Tot gauw!

PS:  Ik deed de volgende opleidingen: Nederlandse taal- en letterkunde (RUG); (Familie)opstellingen, inclusief systemisch coachen (UNLP); seminars Systemic Ritual, Daan van Kampenhout; masterclas Opstellingen bij Ziekte, Stephan Hausner; Op verhaal komen (Phoenix); Basisopleiding sjamanisme van Noordwest Europa, sjamanistische gevorderdenopleiding Man/Vrouw van de Wegen, sjamanistische gevorderdenopleiding Back to Soul (alledrie gegeven door Linda Wormhoudt).